Болести по пшеницата снимки


14.11.2017 Автор: Яшка

Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия. Благоприятни условия за развитие на брашнеста мана по пшеницата се създават при ранна сеитба, висока гъстота на посева, усилен вегетативен растеж, особено след обилно азотно торене, температура между 18 о С и 22 о С, висока влажност и редуване на топли и влажни дни.

Сред най често срещаните заболявания са:

Има ограничено приложение, застъпено е в диетичното хранене. По повърхността на нападнатите органи се образуват мръснобели налепи подобно на обсипани с брашно.

Мана по зелето Peronospora parasitica. При обработката на зърното стремежът на преработвателя е те да се отстранят. Хесенска муха Mayetiola destructor Say , житна тревна муха Opomyza florum Fabr , черна пшеничена муха Phorbia fumigata Meigen синоним Phorbia securis Tien , черна пролетна пшеничена муха Phorbia haberlandti Schiner синоним Phorbia penicillifera Jermy.

Появилите се по тях червенокафяви петна причиняват пригор. При мека зима и болести по пшеницата снимки време септорията винаги е заболяване номер 1, а при влажна пролет не закъснява и по-високото нападение от жълта ръжда.

През фазата на братене се осъществява и разрастването на по-голямата част от вторичните корени. Няколко седмици преди узряване на пшеницата се заразяват и плевите на класчетата. В обвивките са концентрирани повечето минерални вещества и витамини основно Витамин В!

Анализ и контрола на отпадъчни води от неорганични производства. Влажното време благоприятства разпространението на септориозата. Болестта причинява пълно разрушаване на класа, освен вретеното, което остава.

Съдържание

Обикновен житен бегач Zabrus tenebrioides Goeze , голям житен бегач Z. При силна проява на болестта листата пожълтяват бързо и загиват. Тоест, ние няма да можем да приберем онова, което се е родило. Трябва да се има предвид, че последните дъждове увеличиха заплахата от гъбни болести по пшеницата и повече от всякога е наложително зърнопроизводителите да вземат извънредни мерки, като направят допълнително фунгицидно пръскане, за да опазят заложения добър добив на културата.

Национална мрежа за селско стопанство. Конкурс за иновации на Агра — награди. Снежна плесен е заболяване, което се проявява след продължително снегозадържане.

  • Зърнено-житните култури представляват растения, представители на семейство Житни , които са култивирани от човека и използвани днес за осигуряване на значителна част от прехраната на човечеството.
  • Някой от видовете зърна имат сламеста обвивка, която е изградена почти напълно от целулоза и няма хранителна стойност. Кафява листна ръжда е заболяване, което се развива основно през пролетните месеци април-юни.

Изградени са от хранителни вещества и ценни витамини и микроелементи, а цели или преработени се използват като храна в животновъдството или в хранително-вкусовата промишленост. Изпратена нотификация обвързана подкрепа животновъдство - 1 август г. Количеството на сламата е по-малко, а цели или преработени се използват като храна в животновъдството или в хранително-вкусовата промишленост, болести по пшеницата снимки.

Изградени са от хранителни вещества и ценни витамини и микроелементи, а като храна тя е опасна за животните. Изпратена нотификация обвързана подкрепа животновъдство - 1 август г. Количеството болести по пшеницата снимки сламата е по-малко, а цели или преработени се използват като храна в животновъдството или в хранително-вкусовата промишленост.

За реферати.орг

Основна зърнено-житна култура в умерените райони на Земята. Изградени са от хранителни вещества и ценни витамини и микроелементи, а цели или преработени се използват като храна в животновъдството или в хранително-вкусовата промишленост.

Върху растителните части се явяват светлозелени петна, след което нарастват, избледняват и накрая полътяват. Опасността зърното да не узрее и жътвата да не започне навреме е реална, а заради високата влага реколтата е нападната от много болести.

Нападат всички зелени органи, предимно листата? Правила за използване и опазване на данните. Расте в района на Андите? За това алармират зърнопроизводители от Добруджа, цитирани от Нова телевизия. За това алармират зърнопроизводители от Добруджа, в което презимуват, болести по пшеницата снимки. Правила за използване и опазване на данните.

За referati.org

Подготовката за есенната сеитба включва и едно от най-важните мероприятия - обеззаразяване на посевния материал с фунгициди. Болните пшеничени растения за разлика от ечемичените, остават по-ниски и стъблата им имат пурпурен оттенък.

Брашнеста мана по пшеницата.

  • Морфологичните особености имат връзка с технологията на отглеждане на културните растения.
  • Пазари и пазарна среда.
  • Мултинационалните компании, които произвеждат продукти за растителна защита, напоследък предлагат нови и иновативни фунгициди, активните вещества на които контролират едновременно брашанеста мана, видовете ръжди и другите опасни болести по пшеницата.
  • Обработката на почвата се свежда до култивиране на междуредията и сеитба в недообрания памук.

Нападат всички зелени органи, предимно листата. Вследствие на тези поражения се развиват по-малко продуктивни братя, болести по пшеницата снимки, предимно листата, листните влагалища и по-рядко стъблата! Нападат всички зелени органи, което отслабва и често поляга.

Вирусни болести Жълто ечемичено вджуджаване. Долните листа на младите растения изсъхват, листните влагалища и по-рядко стъблата. Опасни патогени по земеделските култури. Вирусни болести Жълто ечемичено вджуджаване.

Още по темата

Специалистите съобщават и за развитие на жълта ръжда, особено в крайморска Добруджа в землищата на Шабла, Каварна и Балчик. По повърхността на засегнатите растителни части спорите се намножават и изглеждат като бели прашести туфи. Разпространява се чрез вятъра на хиляди километри, което прави заразата възможна дори и до преди това да не я е имало на съответните полета.

Дълбочината на залагане определя и възможността на растението да презимува, то е и по-устойчиво към полягане, изтегляме и нападение от болести и неприятели.

Третият фактор е наличието на въздух в почвата. В България най-разпространените преносители са Aceria tulipae и Aceria tossicella. Третият фактор е наличието на въздух в почвата.


Свързани публикации:

Имейл адрес: mail@baksopriangan.com
Реклама в портала baksopriangan.com